Technologieaandelen staan al jarenlang in de belangstelling van heel wat beleggers. Tijdens de afgelopen jaren wisten deze aandelen in positieve zin op te vallen. En dat heeft ze op het gebied van populariteit ook geen windeieren gelegd. Toch moeten beleggers oppassen voor een nieuwe techzeepbel.

De beleggers die al wat langer meelopen zullen zich de internetzeepbel nog wel herinneren. Tijdens de late jaren ’90 wist de populariteit rondom techaandelen te stijgen naar een historisch hoogtepunt. Ondanks de torenhoge waarderingen bleven beleggers deze aandelen aan de portefeuille toevoegen. In het jaar 2000 werd echter het keerpunt bereikt en tijdens de jaren daarna vond er een historische beurscrash plaats. Behoorlijk wat van die technologieaandelen zijn vandaag de dag niet meer actief.

Beleggers moeten ook binnen de technologiesector het kaf van het koren scheiden

Volgens de analisten van Lohman Econometrics moeten beleggers uitkijken dat ze vandaag de dag niet in dezelfde valkuil trappen als de beleggers tijdens de late jaren ’90 deden. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat de koers van de Nasdaq 100 index tijdens de afgelopen jaren wel erg hard is opgelopen (ten opzichte van de S&P 500 index). En een dergelijke ratio tussen beide indices was voor het laatst tijdens het jaar 2000 zichtbaar.

Beleggers lijken er dus juist nu verstandig aan te doen om het kaf van het koren te scheiden. De fantastische beursprestatie van de afgelopen jaren biedt immers zelfs voor de technologiesector geen garantie voor de toekomst.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)