De beleggers onder ons die al wat langer meelopen, kunnen zich vast nog wel de internetzeepbel herinneren. Deze zeepbel knapte in het jaar 2000 uit elkaar en wist te zorgen voor een crash op Wall Street. In het bijzonder werden de technologie- en internetaandelen hard geraakt. Bevinden de technologie- en internetaandelen zich nu weer binnen een zeepbel?

Op dit moment zijn de technologie- en internetaandelen, net als tijdens de late jaren ’90, weer de absolute uitblinkers op Wall Street. Tijdens de afgelopen jaren hebben de meeste aandelen goede zaken gedaan, maar de technologie- en internetaandelen vielen daarbij in positieve zin op. Toch is het nog maar de vraag of deze ‘winnaars’ ook de komende jaren goed zullen blijven presteren.

Wordt de Nasdaq 100 index geconfronteerd met een nieuwe crash?

E. Cantoni deelde onlangs de bovenstaande grafiek via Twitter. Op deze grafiek is te zien dat er een angstaanjagend verband is ontstaan tussen de huidige koersbeweging van de Nasdaq 100 index en die van tijdens de late jaren ’90. Mocht deze correlatie standhouden dan betekent dat slecht nieuws voor de technologiesector. Op dat moment zou de Nasdaq 100 index immers opnieuw geconfronteerd worden met een crash.

Gaat de geschiedenis zich herhalen, of is het deze keer anders?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>