De Chinese aandelenmarkten zijn uitermate goed aan de handelsweek begonnen. Tijdens de eerste handelsdag van de week wisten de meeste Chinese aandelen met enkele procenten in waarde te stijgen. Steeds meer beleggers durven weer terug te keren naar de Chinese aandelenmarkt. En mogelijk is dit nog maar het begin van de Chinese Bull Market.

Gemiddeld gezien mogen we wel zeggen dat op dit moment de meeste internationale beleggers nog steeds de voorkeur geven aan Amerikaanse aandelen. En dat is niet vreemd, want tijdens de afgelopen beursjaren wisten zij de beste beursprestatie af te leveren. Toch biedt deze prestatie uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.

Chinese aandelen kunnen gaan outperformen

Beleggers die twijfelen tussen Amerikaanse en Chinese aandelen doen er verstandig aan om de bovenstaande grafiek onder de loep te nemen. Op deze grafiek is te zien dat er al sinds de jaren ’90 sprake is van een betrouwbaar trendkanaal als het gaat om de prestatie van Chinese aandelen (Shanghai index), afgezet tegenover Amerikaanse aandelen (S&P 500 index). Op de grafiek is ook te zien dat deze ratio onlangs is opgeveerd vanaf een belangrijke steunlijn.

Volgens deze grafiek is de kans groot dat Chinese aandelen tijdens de komende jaren weten te ‘outperformen’ ten opzichte van Amerikaanse aandelen. Volgens deze grafiek zijn alle ingrediënten aanwezig voor een nieuw tijdperk voor Chinese aandelen. En dit soort kansen komen niet vaak voor.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!