Sinds het begin van dit jaar zijn er al grote gelijkenissen te trekken tussen de koersbeweging van het jaar 2022 en de koersbeweging van het jaar 2018. Volgens dit verband zouden de beurzen nog één keer geconfronteerd moeten worden met een fors dalende beursbeweging. Maar, inmiddels begint de tijd voor dat scenario wel te dringen.

De aandelenmarkten zitten al anderhalve week stevig in de lift. Ook de toespraken van Jerome Powell wisten niet te leiden tot een pessimistisch beurssentiment. En dat is toch wel bijzonder te noemen, aangezien de Fed-voorzitter op dit moment een strenge toon aanslaat. Beleggers lijken volledig rekening te houden met een strengere centrale bank en vooralsnog zien ze daar geen (beurs)problemen in.

Gaat Wall Street nog een trenddraai produceren?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Exposure Risk, is het verband tussen de koersbeweging van het jaar 2022 en de koersbeweging van het jaar 2018 in beeld gebracht. Tot enkele handelsdagen geleden was er sprake van sterke gelijkenissen tussen beide beursjaren. Maar, inmiddels lijkt de herstelbeweging langer stand te houden dan verwacht. Mocht Wall Street binnen enkele handelsdagen niet een trenddraai produceren, dan kan het scenario van het jaar 2018 zelfs de prullenbak in.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het verleden veelal gebruikt kan worden als maatstaf voor het voorspellen van de toekomst, maar dat de realiteit uiteindelijk toch vaak net iets anders is. Beleggers moeten altijd hun risk/reward afwegen en op basis daarvan handelen. Resultaten die in het verleden behaald zijn geven immers geen enkele garantie voor de toekomst.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis