De meeste groeilanden hebben de afgelopen maanden hoge ogen weten te gooien op de beursvloer. De indices van de groeilanden zijn de afgelopen anderhalf jaar flink in waarde gestegen en dat is ook de reden dat veel beleggers deze groeilanden weer op de radar zichtbaar hebben gekregen. Maar, is het niet te laat voor een investering in groeilanden?

Zakenbank Credit Suisse heeft een uitgebreid onderzoek verricht om er achter te komen of een investering in groeilanden nog wel verstandig is. En de conclusie is bijzonder positief. De zakenbank heeft 10 belangrijke meetinstrumenten ingezet om er achter te komen of een belegging nog rendabel is. Slechts 2 van deze instrumenten wijst een belegging af.

Credit Suisse is positief gestemd over een belegging in groeilanden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de aandelen die afkomstig zijn uit de groeilanden de afgelopen anderhalfjaar een beduidend betere prestatie hebben afgeleverd dan de aandelen die afkomstig zijn uit de ontwikkelde landen.

De strategen van Credit Suisse hebben hun groeiverwachting met betrekking tot de MSCI Emerging Markets index in kaart gebracht. Volgens de strategen kan deze index volgend jaar juni de koers van 1150 bereiken. Vanaf de huidige koers gerekend betekent dit een stijging van meer dan 8%. Aan groeipotentieel is bij de groeilanden dus voorlopig nog geen tekort.