Brendan Bernstein, oprichter van Tetras Capital – een Blockchain, Crypto en Digital Asset Hedge Fund – bekijkt in een serie tweets of het interessant is om nu te beleggen in altcoins. Het is belangrijk voor beleggers in cryptomunten om te beseffen dat crypto’s in bepaalde cyclussen bewegen. Wie veel geld wil verdienen, kan deze cyclussen best juist volgen.

Het meeste geld kan je verdienen met altcoins. Maar is nu een goed moment?

Volgens Bernstein heeft de cryptomarkt net een 3e cyclus achter de rug. De eerste cyclus vond plaats begin 2016, de 2e begin 2017 en de derde begon eind 2017 en eindigt nu.

Iedere cyclus wordt sterker en sterker. Tijdens de eerste cyclus kon 10% van de altcoins een stijging van 200% voorleggen in 90 dagen. Tijdens de 2e cyclus was dit iets meer dan 30% en eind vorig jaar zo’n 70%.

Ook opvallend is dat de opwaartse kracht binnen een cyclus ongeveer even lang duurt als de neerwaartse correctie. En we bevinden ons nu op het einde van zijn correctieve fase.

Wanneer altcoins kopen?

Om te weten of dit een goed moment is om terug in altcoins te stappen, moet je nagaan waar de stijging mee begint.

Zo zagen we vorig jaar duidelijk dat Bitcoin eerst piekt, en daarna de altcoins. Dit is op zich gemakkelijk te verklaren.

Fase 1: aangezien Bitcoin de grootste, bekendste en meest liquide cryptomunt is, stijgt Bitcoin eerst door de instroom van nieuw fiatgeld.

Fase 2: wanneer de rijkdom in Bitcoin is gemaakt, gaan de beleggers met hun Bitcoins altcoins kopen. Veel altcoins kunnen enkel met Bitcoins gekocht worden. Bitcoin begint te dalen terwijl de altcoins stijgen.

Fase 3: aangezien de liquiditeit bij veel altcoins laag is, ontstaat er een versterkend opwaarts effect waardoor er een manie ontstaat.

Fase 4: Bitcoin en altcoins crashen samen

Wat nu?

Een rally in altcoins kan alleen maar plaatsvinden na een rally in large cap crypto’s. Dat betekent niet dat er geen geld te verdienen is met altcoins, maar het risico ligt er momenteel veel hoger dan bij large cap crypto’s.

Tijdens de vorige 2 cyclussen, ging de prijs van Bitcoin x2 of zelfs x3 vooraleer de altcoins in actie schoten. Rally’s worden gedreven door instroom van nieuw fiatgeld. Zolang we dat niet zien bij de grote cryptomunten, blijven altcoins in de wachtkamer, aldus Brendan Bernstein.

De ratio ETH/BTC daalde tijdens de vorige cyclus met meer dan 50% toen Bitcoin naar een nieuw record sprong. 5 dagen voor de piek in Bitcoin bodemde deze ratio. ETH/BTC is mogelijk een goede indicator om de volgende altcoin-rally te voorspellen, aldus Bernstein.

Bron: Brendan Bernstein Twitter

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven