Vorige week wist streamingdienst Netflix een bijzondere mijlpaal te bereiken. Zo wist de marktwaarde van Netflix voor het eerst in de geschiedenis de marktwaarde van Disney te passeren. Is het terecht dat Netflix op dit moment meer waard is dan Disney?

Eén ding is zeker, het merendeel van de beleggers is op dit moment lyrisch gestemd over de toekomst van Netflix. Overigens is het niet vreemd dat Netflix zo geliefd is onder de beleggers, want de streamingdienst weet keer-op-keer uit te pakken met rooskleurige cijfers. En in dit geval gaat het met name om de groei van het aantal abonnees.

Het nettoresultaat van Disney ligt ver boven die van Netflix

Uiteraard is het moeilijk om Netflix met Disney te vergelijken. Maar, er zijn zeker raakvlakken op te noemen. Zo maakte de directie van Disney onlangs bekend dat het de concurrentiestrijd met Netflix wil aangaan als het gaat om het streamen van films. In het geval van Disney gaat het dan alleen om haar eigen geproduceerde films.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pension Partners, is te zien dat Netflix op het gebied van beurswaarde onlangs Disney wist te passeren. Gezien het nettoresultaat van beide ondernemingen is dat toch wel opvallend te noemen. Zo bedraagt het  nettoresultaat van Netflix op dit moment $ 671 miljoen, terwijl Disney te maken heeft met een nettoresultaat van ruim $ 11,5 miljard.

Gezien het feit dat de marktwaarde van Netflix op dit moment boven die van Disney ligt, hebben de beleggers er vertrouwen in dat het resultaat van Netflix in de toekomst hoger zal uitkomen dan die van Disney.

Zal dat daadwerkelijk gaan gebeuren?