In 2017 heeft de cryptomarkt veel beleggers in snelheid genomen. De sector brak volledig door en beleggers die er op tijd bij waren, konden honderden tot zelfs duizenden procenten winst boeken op een aantal maanden. De kans dat de cryptomarkt dat kunstje nog eens overdoet, is bijzonder klein. Maar een andere sector kan daar wel voor zorgen.

Een sector die dergelijke crypto-achtige winsten kan boeken, en dat in het verleden ook al heeft gedaan, én die momenteel bijzonder zwaar ondergewaardeerd is, is de sector van de goudmijnaandelen.

Wat de juiste goud- en zilvermijnaandelen lieten zien in de jaren ’70 bijvoorbeeld, tart iedere verbeelding. Dit zijn crypto-achtige rendementen … bij goudmijnaandelen.

Goudmijnaandelen zijn een hefboom op een stijgende goudprijs. Die goudprijs zit al een tijdje in de lift en is al meer dan 2 jaar bezig met het vormen van een overtuigend bodempatroon. Op het moment dat we een overtuigende uitbraak zien boven de toppen van 2016 en 2017, ligt de weg naar hogere niveaus volledig open.

Dan zal men zien dat goudmijnaandelen crypto-achtige rendementen zullen boeken.

6 grondstoffen van de toekomst

Goudmijnaandelen: goedkoopste aandelen ooit

Goudmijnaandelen doen het sinds 2011 al slechter dan de goudprijs. En eigenlijk presteren de goudmijnaandelen al sinds 2004 relatief zwak ten opzichte van het gele edelmetaal. Dat is een underperformance van meer dan 10 jaar!

Goudmijnaandelen zijn nu goedkoper dan eind 2000, vlak voor ze aan een furieuze rally begonnen die jaren duurde en gemiddeld 1.331% winst opleverede. (gemiddeld!).

Goudmijnaandelen presteerden de laatje jaren logischer wijze ook bijzonder slecht ten opzichte van de rest van de aandelenmarkt. Ook hier is er sprake van een historische onderwaardering.

Goudmijnaandelen zijn de meest verguisde en goedkoopste aandelen ter wereld. Eind 2015 werd samen met de goudprijs een bodem gezet. Maar in tegenstelling tot het gele edelmetaal, moeten beleggers de goudmijnaandelen nog terug ontdekken.

Wie crypto-achtige rendementen wil boeken, moet vandaag bij goudmijnaandelen zijn. Een herhaling zoals in de jaren ’70 of zoals aan het begin van dit decennium, is niet uitgesloten eens de trein opnieuw vertrekt.

Denk er aan, je hebt maar 1 goede stierenmarkt nodig om veel geld te verdienen, zelfs met een klein bedrag.

Foto Credit: iStock