Bitcoin is de pionier op het gebied van cryptomunten. Wat Bitcoin doet, kunnen we in de toekomst ook bij andere cryptomunten verwachten. Waar de rest van de sector recent door de eerste crash ging, heeft Bitcoin al meer stormen doorstaan. Nu deze storm gaat liggen, is volgens experts een koersdoel van $4.000 niet meer veraf.

Nu de split van Bitcoin van de baan is, kan de cryptowereld zich weer concentreren op de verdere groei. Ook Bitcoin kan nu verder gaan met zijn ontwikkeling.

Volgend jaar zullen er zo’n 17.062.500 Bitcoins beschikbaar zijn. Aan een prijs van $4.000 per BTC komt dat overeen met een marktkapitalisatie van $68 miljard, dat is een stijging van 50% ten opzichte van vandaag.

Dit moet mogelijk zijn aangezien Bitcoin steeds meer bekend wordt. Hoewel o.a. het WannaCry virus Bitcoin op een negatieve manier onder de aandacht bracht, wordt er nu over cryptomunten gesproken in heel de wereld. Bitcoin werd opeens wereldnieuws. En dat zal de groei verder ondersteunen.

In de Verenigde Staten was Bitcoin het 4e meest gezochte zoekwoord op Google. Bitcoin werd ineens een bekende zoekterm in landen als Bolivia, Zuid-Afrika, India, Nigeria, … Er werd niet alleen gezocht op Bitcoin prijs maar ook op Bitcoin betaalsysteem.

De bekendheid van de cryptomunt in de wereld begint nog maar juist toe te nemen. En met bekendheid volgt het aantal gebruikers. Wanneer het aantal gebruikers fors toeneemt, maar het aantal munten niet, stijgt de koers. Dat is simpele economische wetenschap.

Bitcoin begon het jaar aan $1.000. Iets meer dan een jaar geleden stond de prijs van de grootste cryptomunt nog maar op $400. In 2018, 2 jaar later, kan dat al het 10-voud worden. Na het record rond $3.000 daalde Bitcoin tot onder $2.000. Het was niet de eerste daling van 50% en het zal ook niet de laatste zijn. Maar het is ook niet de eerste keer dat Bitcoin verdubbeld, en dat zal ook niet de laatste keer zijn.

Bron: CoinTelegraph