Is Dash een van de meest ondergewaardeerde cryptomunten? Het zou best wel eens kunnen. Het is minder bekend dan Bitcoin en moet in zijn niche opboksen tegen sexy nieuwkomers. Maar recent wakkerde de interesse weer aan en schoot de koers in enkele dagen 50% hoger.

Dash is minder bekend, maar gaat al vele jaren mee. Dat is een pluspunt waar te weinig cryptobeleggers vandaag rekening mee houden. Dash heeft als missie een goedkoop en snel betaalsysteem op te zetten. De ervaring van de laatste jaren is een sterke troef in deze snel groeiende sector.

De structuur bij Dash is ook bijzonder waardoor het veel meer mogelijkheden heeft. Bij Dash gaat er 45% naar de miners, 45% naar speciale masternodes en 10% wordt in een fonds gestoken om Dash te ontwikkelen. Er zijn momenteel ook maar 7,5 miljoen cryptomunten beschikbaar, veel minder dan bij andere cryptomunten.

Recent kondigde Dash het “Blockchain Research Lab” aan, in samenwerking met de Arizona State University. Ook de forse stijging van ‘concurrent’ Bitcoin Cash speelde in de kaart van Dash. Nadat Bitcoin Cash een blok van 8MB mijnde, schakelde een deel van de cryptogemeenschap over van Bitcoin naar Bitcoin Cash. En slimme investeerders diversifieerden ineens naar Dash als back-up.

Ryan Taylor, CEO van Dash, ziet nog veel potentieel voor Dash en andere cryptomunten:

“Dash is focused on becoming the first digital currency capable of mass-market adoption. We believe our incentivized infrastructure model offers a viable path to providing the capacity required to operate at massive scale. Validating and improving our approach through rigorous research offers enormous potential benefits to users over the long-term.”

Cryptomarkt een bubble?

Over de waardering van de volledige cryptomarkt had Ryan Taylor het volgende te zeggen:

De waardering vandaag is gebaseerd op toekomstige projecten. We staan waarschijnlijk aan het begin van een periode waarin investeerders naar de cryptomarkt komen. Maar een (groot) deel van deze projecten zullen nooit economische waarde creëren en uiteindelijk falen. Maar voor de projecten die slagen, is dit nog maar het prille begin.

Uiteraard ziet Ryan Dash als een van de weinige projecten die zullen slagen.

Dash zelf heeft momenteel een budget van $23 miljoen dankzij de 10% die in het fonds worden gestoken. Hiermee kan Dash voltijds ontwikkelaars en administratieve krachten aannemen. Iets waar veel andere cryptomunten niet aan toe komen. Dit is een sterk voordeel ten opzichte van andere projecten.

Ryan Taylor ziet Dash over 5 jaar een van de meest dominante betaalsystemen worden, en de eerste globaal aanvaarde, gedecentraliseerde autonome organisatie. M.a.w. Dash wil de eerste cryptomunt worden die in het dagelijkse leven wordt gebruikt.

Bron: CoinTelegraph + The Merkle