Wall Street zit sinds het begin van dit jaar al flink in de lift. Ook tijdens de afgelopen handelsweken wisten de beurzen zich dapper te herstellen. Ondanks de aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China en de politieke onrust in de wereld, lijken beleggers nog steeds vertrouwen te hebben in de toekomst. De vraag is alleen hoelang dat nog zo zal blijven.

Volgens de meeste technische analisten ziet het beursplaatje er nog steeds redelijk goed uit. Zo wisten de Amerikaanse indices tijdens de afgelopen anderhalf jaar steeds hogere toppen neer te zetten (recordkoersen). Maar, ook de beer mag niet onderschat worden, want tijdens het afgelopen jaar werd er nog een lagere bodem neergezet.

De beren zijn nog steeds aan zet

Het grootste technische gevaar voor Wall Street is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index bezig is aan de vorming van een gevaarlijk toppatroon. Binnen de technische wereld staat dit patroon ook wel bekend als de ‘Broadening Top’. En deze top kenmerkt zich door vijf bewegingen (a, b, c, d en e). Waarbij de laatste beweging (e) het hoogtepunt moet zijn van het toppatroon. En vooralsnog is daar sprake van, want tijdens de zomer werd de laatste beweging (e) afgerond.

Voor de stieren is het noodzakelijk om zo snel mogelijk nieuwe recordkoersen neer te zetten. Pas dan komt er een einde aan dit gevaarlijke toppatroon. En tot die tijd lijken de beren in het voordeel te zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar