Tijdens de afgelopen drie handelsdagen heeft de olieprijs het nodige terrein moeten inleveren. En als gevolg daarvan is een groot deel van de prijsstijging van afgelopen maandag verdampt. Eigenlijk staat een groot deel van de olie- en gasaandelen al jaren onder druk. En deze aandelen waren zelden zo goedkoop.

De grote olieaandelen, zoals Shell, Exxon en BP wisten de afgelopen jaren te profiteren van de prijsstijging bij de olieprijs. Aan het begin van het jaar 2016 wist het ‘zwarte goud’ een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment is de prijs voor een vat olie sterk gestegen. Toch beweegt een groot deel van de olie- en gasaandelen op dit moment onder het niveau uit 2016. En dit zijn met name de aandelen die zich bezig houden met de productie en exploratie van olie en gas.

Is dit het moment om olie- en gasaandelen aan de portefeuille toe te voegen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP) onlangs onder het dieptepunt uit het jaar 2016 wist te kruipen. Wel is op deze grafiek zichtbaar dat deze neerwaartse uitbraak mogelijk een ‘valse uitbraak’ was. Op dit moment noteert de olie en gas ETF namelijk weer boven de belangrijke steunlijn.

En dat die steunlijn belangrijk is, dat is op de grafiek duidelijk terug te zien. Voor het laatst waren olie- en gasaandelen tijdens de financiële crisis zo goedkoop.

Is dit hét moment om olie- en gasaandelen terug in de portefeuille te stoppen?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>