Een groot deel van de beleggers denkt dat de meeste beurzen weer boven de niveaus van voor het uitbreken van de financiële crisis bewegen. Het is correct dat veel beurzen de financiële crisis al ruimschoots achter zich hebben gelaten. Maar, er zijn ook nog genoeg beurzen op te noemen die nog onder de niveaus bewegen die voor de uitbraak van de financiële crisis bereikt werden.

De Italiaanse beurs is niet bepaald een ‘lievelingetje’ voor veel beleggers. De Italiaanse bankaandelen zijn in een slecht daglicht terecht gekomen en ook de meeste andere Italiaanse beursgenoteerde bedrijven kunnen geen goedkeuring van de beleggers krijgen. Mede daarom noteert de Italiaanse beurs nog ver onder het niveau dat in het jaar 2007 bereikt werd. Met andere woorden heeft de Italiaanse beurs de financiële crisis nog lang niet verwerkt.

Italiaanse beurs beschikt over het nodige potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Italiaanse beurs op dit moment in gevecht is met een belangrijke weerstandslijn. Deze weerstandslijn werd in het jaar 2009 gevormd en werd tijdens de afgelopen jaren meermaals getest. In het verleden wist elke confrontatie met deze weerstand te leiden tot een nieuwe koersdaling.

Volgens de wetten van de technische analyse is het wel een sterk teken als een weerstand heel vaak onder vuur genomen wordt. Dat vergroot immers de kans op een uitbraak. Mocht die uitbraak er bij de Italiaanse beurs komen, dan lijkt de weg open te liggen voor nog veel hogere koersen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar