In het jaar 2011 wist de zilversector een stevige top neer te zetten. Sinds dat moment hebben de zilvermijnaandelen aanzienlijk veel terrein moeten inleveren. Het jaar 2016 leek het jaar van de wederopstanding te worden, maar ook die herstelbeweging duurde uiteindelijk maar iets meer dan 6 maanden. Is de zilversector nog wel koopwaardig?

Tijdens het afgelopen jaar wist de goudprijs goede zaken te doen. Zo wist de goudprijs te stijgen tot boven het niveau dat in 2016 bereikt werd. Bij de goudprijs was er daarom ook sprake van een zogenoemde ‘opwaartse uitbraak’. Het kleine broertje van het gele edelmetaal, zilver, heeft het een stuk lastiger. Bij de zilverprijs is er officieel nog geen sprake van een ‘opwaartse uitbraak’.

Beleggers moeten de zilversector niet uit het oog verliezen

Dat de zilverprijs het op dit moment lastiger heeft dan de goudprijs, is ook terug te zien bij de Silver Miners ETF. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat deze belangrijke zilvermijn-ETF op dit moment fors lager noteert dan tijdens de top in 2016 het geval was. Deze ETF moet met ruim 80% in waarde stijgen alvorens het hoogtepunt uit 2016 bereikt wordt.

Op de grafiek is wel te zien dat de Silver Miners ETF onlangs afstand heeft genomen van de weerstandslijn die tijdens de afgelopen drie jaar wist te zorgen voor een dalende beweging. Op dit moment wordt die oude weerstand getest als nieuwe steun. En volgens de wetten van de technische analyse zou bij een positieve test een nieuwe opwaartse beweging van start moeten gaan. Daarmee lijkt de weg naar het hoogtepunt uit 2016 volledig open te liggen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!