Jack Dorsey, CEO van Twitter en betaaldienst Square, was een van de hooggeplaatste gasten op de Bitcoin Consensus conference van CoinDesk. Volgens Dorsey zal het internet ooit zijn eigen munt hebben, en hij hoopt dat die munt Bitcoin zal zijn. Dorsey is grote fan van Bitcoin.

Het internet verdient een eigen munt. Het internet zal een eigen munt krijgen. Ik weet niet of dat Bitcoin zal zijn, maar ik hoop van wel. Ik ben een grote fan van Bitcoin’, zei de Square CEO tijdens de Bitcoin Consensus conference 2018.

Het idee dat Bitcoin de basis vormt voor alle betalingen die gebeuren via het internet, is een belangrijk topic bij Square. Er zijn er nog veel sceptisch, er zijn nog heel veel debatten en er is nog ontzettend veel concurrentie, ‘Maar in die situaties ontstaat er altijd magie. Dit is waar creativiteit ontstaat.’ – aldus Dorsey.

Blijf dagelijks op de hoogte over het belangrijkste nieuws van de crypto- en aandelenmarkt: Schrijf gratis in op de SB Daily

Even handig met Bitcoin betalen als met Dollars

Op het moment dat Square besloot om naar Bitcoin te kijken, ging men er van uit dat ze bij Square aan de overkant van de straat een koffie moeten kunnen kopen via het betaalplatform van Square waarbij de transactie met Bitcoin hetzelfde eruit ziet als een transactie met Amerikaanse dollar.

Binnen een week had men een oplossing.

It felt amazing. It felt electric. And it felt like something we needed to explore a lot more,”

Daarna besloot Square om een volledige integratie in de Cash App om Bitcoins te kopen en verkopen, maar het uiteindelijke doel blijft het kopen van een koffie.

Bron: CoinDesk