$1.000.000 per BTC over 3 jaar. Dat betekent dat Bitcoin de komende 2 jaar nóg eens ongeveer 10.000% kan stijgen. Het lijkt onmogelijk maar James Altucher gelooft er alvast in. Er zijn maar maximaal 21 miljoen Bitcoins beschikbaar, en de vraag zal blijven toenemen.

James Altucher is nooit verlegen voor een straffe uitspraak. Hij is ook de man die voorspelt dat de komende jaren 95% van alle altcoins zal verdwijnen. Maar de overige 5% kunnen beleggers van het vroege uur wel rijk maken. En ook in Bitcoin ziet hij nog gigantisch veel potentieel.

Volgens Altucher zijn er zo’n 15 miljoen miljonairs over heel de wereld. Naarmate Bitcoin meer en meer mainstream gaat, zullen de financieel adviseurs van deze miljonairs aanraden om blootstelling te hebben tot Bitcoin. Aangezien er maximaal 21 miljoen Bitcoin kunnen zijn, kan de prijs dus nog veel hoger.

Lees ook: Het potentieel van Bitcoin op lange termijn

Bitcoin ‘easily’ can get to $1 million by 2020: Formula Capital’s James Altucher from CNBC.

Verloren Bitcoins

Wat de prijs nog meer omhoog kan drijven, is dat er geen 21 miljoen Bitcoins zullen zijn. Volgens onderzoek van Chainalysis zijn er al 3,79 miljoen Bitcoins verloren gegaan. De vergelijking met goud gaat vaak op als men over Bitcoin spreekt. En net als goud verloren kan gaan, kunnen er ook Bitcoins verloren gaan.

Naar schatting zijn 17% tot 23% van alle beschikbare Bitcoins al verloren gegaan.

Zo zouden ongeveer 121.000 Bitcoins verloren zijn gegaan bij aan- en verkooptransacties. Chainalysis baseert zich hiervoor op verhalen die het kon vinden op het internet.

Meer dan 70.000 Bitcoins zitten in wallets van beleggers die er bijzonder vroeg bij waren en die nu niets meer te verliezen hebben. Dit zijn typische ‘hodler’-accounts.

Maar de grootste groep ‘verloren’ Bitcoins komt op naam van Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin. Die zou naar schatting nog meer dan 1 miljoen Bitcoins in bezit hebben. Niemand weet echter wie of wat Satoshi Nakamoto is. Men gaat er dan ook van uit dat deze Bitcoins als verloren mogen beschouwd worden.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bronnen: CNBC + Fortune