Japan

Vandaag de dag leven we in een wereld waarin de groei van de wereldeconomie met name op peil wordt gehouden door de stimulerende maatregelen van de centrale banken. De meeste Westerse economieën hebben te maken met historisch lage rentestanden en deze lage rentestanden moeten er voor gaan zorgen dat de consumenten massaal geld gaan uitgeven. Ook de Bank of Japan heeft de afgelopen maanden diverse stimulerende maatregelen doorgevoerd. Zakenbank HSBC denkt dat de Japanse overheid ook de komende tijd de economie zal blijven stimuleren.

Japan zal de economie blijven stimuleren

Volgens econoom Izumi Devalier, van HSBC, zal de Bank of Japan er de komende tijd alles aan gaan doen om de Japanse economie boven water te houden. Devalier baseert zijn mening vooral op het feit dat de Japanse overheid al meerdere malen heeft laten doorschemeren dat het ook klaar staat om in te grijpen.

hsbc-japan-stocks-2016-ytd

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat de Japanse beurs op dit moment in 2016 de op één na slechtste beursprestatie weet neer te zetten. Alleen de Chinese beurs weet tot nu toe in dit beursjaar een slechtere prestatie neer te zetten. Ook vanuit die gedachten lijkt de kans op extra stimulering groot te zijn.

>> In 10 stappen maken wij van u een BEURSMILJONAIR <<