Het optimisme begint langzaam maar zeker terug te keren op de financiële markten. Als gevolg van de imposante herstelbeweging van de afgelopen drie weken, durven steeds meer beleggers weer een investering aan. Toch moeten beleggers niet vergeten dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Er hangen immers nog voldoende donkere wolken boven de financiële markten.

Aan het einde van 2018 waren de meeste analisten het wel met elkaar eens. Aandelen moesten zo snel mogelijk verkocht worden, want er was behoorlijk wat onheil onderweg. Toch wisten de aandelenmarkten juist toen het pessimisme hoogtij vierde, een stevige bodem neer te zetten. Zo is Wall Street sinds haar dieptepunt al met 10% in waarde gestegen.

Is dit een tijdelijke koersopleving?

Ook de Japanse beurs, de Nikkei 225 index, wist tijdens de afgelopen handelsweken goede zaken te doen. Toch is E. Cantoni, specialist in het herkennen van koerspatronen, niet onder de indruk van de huidige herstelbeweging. Hij deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Nikkei 225 index voorlopig perfect het koerspad van het jaar 2008 bewandelt.

Mocht het verband met het jaar 2008 ook de komende tijd standhouden, dan betekent dat weinig goeds voor de financiële markten. In dat geval zouden beleggers zich moeten voorbereiden op een nieuwe flinke daling.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)