Er is niet alleen een nieuw jaar aangebroken, ook een nieuw decennium. Het afgelopen decennium is uiteindelijk de geschiedenisboeken ingegaan als een uitstekend decennium voor de financiële markten. Tijdens de afgelopen 10 jaar wisten de meeste beurzen namelijk fors in waarde te stijgen. Mogelijk kan er dit jaar een einde komen aan de beursrally.

Een nieuw beursjaar is aangebroken. De verwachtingen voor dit beursjaar zijn hooggespannen. Analisten rekenen er op dat de centrale banken er alles aan zullen doen om de stijgende trend intact te houden. Al ruim 10 jaar zorgen de centrale banken er voor een groot deel voor dat de beurskoersen in de lift blijven zitten.

Wordt de Duitse beurs dit jaar opnieuw geconfronteerd met een beursdaling?

De mannen van Nautilus Investment Research zijn er nog niet zo zeker van dat de beursrally ook in 2020 een vervolg krijgt. Hun uitgebreide onderzoek maakt duidelijk dat beursjaren eindigend op een ‘0’ vaak niet winstgevend zijn voor de Duitse beurs.

Op de bovenstaande illustratie zijn de resultaten uit het onderzoek in beeld gebracht. Sinds het jaar 1970 heeft de Duitse beurs vijf keer eerder te maken gehad met een beursjaar eindigend op een ‘0’. In vier van de vijf gevallen noteerde de DAX index aan het einde van het jaar lager. De gemiddelde daling bedraagt daarbij ruim 8%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers juist dit jaar rekening moeten houden met enkele stevige berentikken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)