Het Chinese e-commerce platform JD.com zei dat ze de eerste zijn om de digitale yuan te accepteren. In totaal gaat de Chinese overheid 20 miljoen yuan (3 miljoen dollar) vrijgeven door middel van een loterij. Winnaars van de loterij zullen ‘red packets’ ontvangen via een app die maximaal 200 digitale yuan bevatten. Dit digitale geld kunnen ze bv. uitgeven op het online shopping platform van JD.com.

Crypto is ‘hotter’ dan ooit tevoren. In China gaat men een loterij houden waarbij de winnaars digitale yuan kunnen winnen via een app. Het gaat in totaal over 200 miljoen yuan, oftewel 3 miljoen dollar, die men kan uitgeven op het e-commerce platform JD.com. Dit is echter niet de eerste keer dat de Chinese overheid dit doet. In oktober werd er ook al eens 10 miljoen yuan geloot in Shenzhen. Het verschil nu is dat men de digitale munten kan spenderen.

De digitale yuan is een project van de People’s Bank of China en is een ‘central bank digital currency’, oftewel een CBDC. Dit soort munten valt dus niet te vergelijken met digitale munten zoals de bitcoin of Facebook’s Libra. Dat komt omdat ze gecontroleerd worden door een centrale bank. Er is hier dus weinig sprake van volatiliteit.

Centrale banken

Verder zijn deze munten ‘gecentraliseerd’ en niet ‘gedecentraliseerd’. Met andere woorden, CBDC’s worden onder controle gehouden door één enkele entiteit. We gaan in 2021 vermoedelijk meer digitale munten zien die worden vrijgegeven door centrale banken. De BIS, een groep van centrale banken, zei begin dit jaar dat 80 procent van alle centrale banken CBDC’s aan het onderzoeken of ontwikkelen zijn.

De centrale bank van China lijkt het verst gevorderd te zijn in de uitrol van een digitale valuta in vergelijking met andere grote economieën. Hoewel ze tot dusver de landelijke uitrol heeft afgebroken en zich in plaats daarvan heeft geconcentreerd op proefprojecten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikist

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven