Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die durven te speculeren op een beursdaling. Tijdens de afgelopen handelsmaanden zijn de meeste ‘shorters’ van de markt verdreven. Afgelopen week wist de Put/Call Ratio zelfs te dalen naar het laagste niveau sinds het jaar 2000. Beleggers hoeven hier echter niet trots op te zijn.

Al enkele weken weten de beurzen goede zaken te doen. Dit beursfeestje wordt inmiddels ook door steeds meer beleggers gevierd. Zo lijken ook steeds meer ‘achterblijvers’ overtuigd te worden van de kracht van de stier. En de groep shorters wordt ondertussen met de week kleiner.

Keren de beren binnenkort terug op het speelveld?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het 5-daagsgemiddelde bij de Put/Call Ratio tijdens de afgelopen week wist te dalen naar het laagste niveau sinds juli 2000. Sinds dat jaar waren er gedurende 5 handelsdagen tijd niet meer zo weinig ‘shorters’ op de markt te bespeuren.

De vraag is alleen of beleggers hier wel trots op moeten zijn. Tijdens de maand juli 2000 waren de stieren bezig aan hun laatste show voordat destijds het doek viel. Dat wist toen bij de S&P 500 index te leiden tot een rampzalige beurscrash.

Moeten beleggers zich nu voorbereiden op een soortgelijk scenario?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>