Jerome Powell is inmiddels al 37 maanden lang de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Ruim drie jaar geleden nam hij het stokje over van Janet Yellen en vooralsnog kan Powell terugkijken op een mooie periode. Wall Street heeft Powell immers met open armen ontvangen en vooralsnog weten de beurzen goed te varen bij het bewind van de Fed-voorzitter.

Toen Jerome Powell drie jaar geleden werd aangesteld had de Fed-voorzitter in beginsel last van de nodige opstartproblemen. Dit had alles te maken met het destijds gevoerde Fed-beleid. Dat monetaire beleid was er immers op gericht om de gigantische balanspositie af te bouwen. Uiteraard waren beleggers hier niet blij mee.

Jerome Powell heeft vooralsnog een positieve uitwerking op de beurzen

Tijdens de coronacrisis heeft de Amerikaanse centrale bank, onder leiding van Jerome Powell, snel ingegrepen. Het monetaire beleid werd met 180 graden gedraaid en de geldkraan werd weer volledig opengedraaid. Niet veel later wisten de Amerikaanse beurzen een stevige bodem neer te zetten en vanaf dat punt gerekend zijn de indices stevig in waarde gestegen.

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat Jerome Powell vooralsnog de beste Fed-voorzitter voor Wall Street is. Onder zijn leiding wist de S&P 500 index met ruim 40% in waarde te stijgen. Geen enkele andere Fed-voorzitter wist dat tijdens de eerste 37 maanden te bereiken.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar