John McAfee, oprichter van McAfee Inc., is een vaste naam op vlak van internetbeveiliging. Sinds de populariteit van de bitcoin ontzettend hard is gestegen, is hij zich ook beginnen moeien in de cryptowereld vermits hij voorstander is van digitale gedecentraliseerde munten. Op zijn twitteraccount passeren regelmatig tweets waarin hij bepaalde cryptomunten aanraadt. 

Het gaat over de zogenaamde invloedrijke ‘coin of the day’-tweets, die best voor wat controverse zorgen in de cryptowereld. In het begin hadden zijn tweets wat meer invloed dan nu, maar alsnog zie je vaak dat cryptomunten vlak na zijn berichten op Twitter in waarde stijgen. Hij doet dit niet omdat hij steevast gelooft in de munten die hij tweet, er valt voor hem namelijk flink wat geld te verdienen.

John McAfee heeft een Crypto Team dat voor hem werkt op Twitter, zelfs met officiële website. Op deze website staat een bericht waarin het team de werkwijze uitlegt inzake de ‘coin of the day’. Een promotionele tweet over een bestaande cryptomunt of een ICO kost ongeveer 105.000 dollar.

Dat lijkt behoorlijk veel geld, maar de gladde palingen van het Crypto Team weten het goed aan te pakken. Ze verkopen het concept als volgt: voor 105.000 dollar bereik je 811.000 van McAfee zijn volgers die uitsluitend geïnteresseerd zijn in cryptomunten en ICO’s. Dat betekent dat je als investeerder van je project, 0,13 dollar per volger betaalt als ‘marketingkost’.

Pump and dump

McAfee zijn tweets missen hun effect niet, maar het blijkt eerder op korte termijn te werken. De meeste munten die hij promoot, vertonen een stijging in waarde. Toch zijn er ontzettend veel tegenstanders omdat hij munten promoot waarin hij zelf niet eens gelooft. Er wordt namelijk beweerd dat John McAfee enkele dagen op voorhand munten inslaat, daarna een ‘coin of the day’-tweet verstuurd en zijn positie op de piek terug verkoopt. Een echte ‘pump and dump’ dus.

McAfee beweert dat hij slechts fungeert als marketingtool voor investeerders die hun project in de schijnwerpers willen zetten. Voor 105.000 dollar deelt hij zijn account en invloed op de cryptowereld. Op het gerucht dat hij zelf munten koopt en terug verkoopt, heeft hij nog niet gereageerd.

Bronnen: The Verge, Techpulse

Foto: Geralt – Pïxabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven