Het gaat even niet zo goed op de beurzen omwille van de groeiende vrees bij beleggers en investeerders. Maar Grace Peters, aandelenstrateeg bij JP Morgan, probeert objectief te blijven en verwacht dat aandelen tegen het einde van 2018 nog eens 10 procent hoger zullen noteren. De koersstijgingen zullen worden gedreven door hogere winsten en sterke bedrijfsresultaten.

Aandelenstrateeg Grace Peters blijft optimistisch ondanks de negatieve sfeer rondom haar. Handelsoorlog, volatiliteit, renteverhoging, beurscorrecties… het speelt allemaal in op de gemoedstoestand van beleggers. Maar volgens Peters zijn de kernindicatoren nog altijd positief.

Positief jaareinde

Ze begrijpt ergens waarom beleggers wat angstig zijn, ze hebben namelijk hoogtevrees na zulk sterk beursjaar in 2017. Maar dat wilt volgens Peters niet zeggen dat aandelen dit jaar terrein moeten prijsgeven. Zolang de bedrijfsresultaten en de groei van de wereldeconomie in de lift zitten, zullen aandelen goed blijven presteren. En beide elementen zijn op dit moment nog altijd aanwezig.

Zowel de globale economie als de bedrijfsresultaten vertonen positieve signalen. Net hetgeen dat investeerders nodig hebben om te blijven geloven in sterke prestaties op de aandelenmarkten. Zelfs ondanks de zware correctie in februari en de vrees voor een handelsoorlog tussen China en de V.S.A.

Peters beseft dat het evenzeer de andere kant kan uitgaan en dat aandelen eind dit jaar toch lager zullen noteren. Maar dat kan volgens haar alleen als het sterke economische plaatje de komende maanden verzwakt. Dat scenario lijkt haar onwaarschijnlijk omdat bedrijven vermoedelijk de komende kwartalen steeds betere resultaten gaan kunnen voorleggen.

Ook over technologie-aandelen zijn ze bij JP Morgan vrij positief, voornamelijk internet en FAANG aandelen (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google). Logisch in hun ogen vermits artificiële intelligentie, robotica en connectiviteit steeds meer aanwezig zullen zijn in de toekomst.

Pessimisme

Bij JP Morgan weten ze dat ze met hun verwachtingen tegen de stroom ingaan. Er zijn verschillende zakenbanken die het tegenovergestelde voorspellen, namelijk een negatief jaareinde voor aandelen. Zij beweren dat het beursjaar 2017 te ‘gemakkelijk’ is geweest en dat aandelen dit jaar zullen corrigeren naar een realistisch niveau. Aandelen zijn momenteel overgewaardeerd naar hun mening.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere