Het coronavirus zorgt er voor dat op dit moment een groot deel van de economie stil ligt. De meeste sectoren ondervinden op dit moment grote hinder van de ‘lockdown’. De meeste economen zijn het er wel over eens dat dit dodelijke virus een zwaar negatief zal gaan hebben op de wereldeconomie. JP Morgan waarschuwt zelfs voor een ergere crisis dan we in het jaar 2008 gezien hebben.

De beleggers die al wat langer meelopen kunnen zich de financiële crisis nog wel goed herinneren. Deze crisis barstte in het jaar 2008 officieel los. Jaren daarna was de pijn in vele delen van de wereld nog steeds goed voelbaar. De wereldwijde economische schade was ongekend groot.

“Het economisch herstel zal sneller verlopen”

Volgens de economen van JP Morgan moeten beleggers nu rekening houden met een nieuwe crisis. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van JP Morgan, is te zien dat de economen van de zakenbank rekenen op een hardere krimp bij het wereldwijde bruto binnenlands product dan we in het jaar 2008 gezien hebben.

Ondanks deze ‘doemvoorspelling’ is er ook nog goed nieuws te vertellen. JP Morgan verwacht namelijk dat het herstel deze keer veel sneller zal gaan. Dit is voor een groot deel te danken aan de actieve houding van de centrale banken en de overheden. Maar, op korte termijn zal de pijn goed voelbaar zijn.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>