JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon heeft verklaard dat kunstmatige intelligentie (AI) geen “tijdelijke trend” is, maar een “echte ontwikkeling”. Dimon noemde zichzelf een “grote optimist” over de opkomende technologie, waarbij hij cybersecurity en farmaceutisch onderzoek noemde als gebieden waar het nuttig kan zijn.

JPMorgan’s inzet voor AI

Dimon vergeleek de huidige situatie met de internetbubbel van begin 2000, waarbij hij benadrukte dat de impact van AI veel groter is. Hij merkte op dat AI uiteindelijk in bijna alle banen zal worden gebruikt.

Het financiële instituut heeft al stappen ondernomen om AI intern te implementeren. Het creëerde zelfs een nieuwe functie van chief data en analytics officer om dit te beheren.

Volgens Dimon zijn er bij JPMorgan al 200 mensen bezig met onderzoek naar de grote taalmodellen die recentelijk zijn geïntroduceerd door techbedrijven.

Toepassingen voor AI

Hoewel Dimon erkent dat AI door kwaadwillenden kan worden misbruikt, blijft hij optimistisch over de technologie. Hij ziet mogelijkheden in domeinen zoals cybersecurity en farmaceutisch onderzoek.

Dimon gelooft zelfs dat AI kan helpen bij het vinden van nieuwe behandelingen voor kanker en andere ziekten. Hij zei:

Het kan dingen doen die het menselijk brein eenvoudigweg niet kan.

Bron: CNBC
Foto: iStock