Het beursjaar 2020 komt langzaam maar ten einde. Beleggers kijken reikhalzend uit naar het nieuwe beleggingsjaar. Een halfjaar geleden had niemand kunnen dromen dat de beurzen alsnog zo positief zouden eindigen. En de meeste zakenbanken rekenen ook in 2021 op een verdere beursstijging.

De meeste zakenbanken zijn al met hun voorspellingen voor het nieuwe beursjaar naar buiten getreden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het overgrote deel van de zakenbanken optimistisch gestemd is. JPMorgan valt in dit rijtje beduidend in positieve zin op.

Beleggers mogen hopen op een verdere beursstijging in 2021

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, zijn de koersverwachtingen voor de S&P 500 index in beeld gebracht. In dit geval gaat het om de verwachtingen van Citigroup, Bank of America en JPMorgan. Citigroup en Bank of America verwachten dat de toonaangevende Amerikaanse beurs volgend jaar zal stijgen richting de grens van 3.800 punten. De analisten van JPMorgan hebben beduidend hogere verwachtingen van het nieuwe beursjaar. Zij rekenen namelijk op een slotkoers in 2021 van 4.400 punten. Vanaf de koersvoorspelling van Citigroup en Bank of America gerekend betreft dit dus een aanvullende stijging van 16%.

Als argument voor de verdere beursstijging benoemen alle zakenbanken het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank en het herstel van de Amerikaanse economie. Beide elementen zullen volgens de analisten zorgen voor een verdere beursstijging in 2021.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis