De aandelenmarkten zijn bezig aan de laatste handelsdag van de eerste week van de beursmaand juli. De meeste indices bleven deze week dicht bij huis. Het zou goed kunnen zijn dat de beurzen tijdens de komende weken een nieuwe stijgende beweging in gang weten te zetten. De aandelenmarkten presteren namelijk vaak erg goed in de maand juli.

Ryan Detrick, van LPL Research, heeft een onderzoek verricht naar de beursprestaties van de maand juli. Detrick laat weten dat de S&P 500 index normaliter erg goede zaken weet te doen in de maand juli.

Maakt de stier een pas op de plaats?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de beursmaand juli gemiddeld de beste beursmaand was over de afgelopen 10 jaar gemeten. En daarmee blijft de beursmaand juli voor op de beursmaand maart. Over de afgelopen 10 jaar gemeten wist de S&P 500 index gemiddeld in de maand juni met bijna 3% in waarde te stijgen.

Als de geschiedenis als maatstaf gebruikt kan worden voor de toekomst, dan ziet het de komende weken er erg goed uit voor de aandelenmarkten. Beleggers moeten echter niet vergeten dat we nog maar net de beste beursmaand juni sinds het jaar 1955 achter de rug hebben liggen. En dat kan mogelijk leiden tot een adempauze voor de stier.