De koers van de Bitcoin zit al ruim drie weken stevig in de lift. De digitale munt wist begin maart tijdelijk door de grens van 4.000 dollar te zakken, maar sinds dat moment is de Bitcoin met meer dan 80% in waarde gestegen. De digitale munt lijkt zich steeds meer te ontpoppen als ‘veilige haven’.

Het coronavirus heeft een groot deel van ons dagelijks leven platgelegd. Het gevolg hiervan is dat ook een deel van de economie stil ligt. Als gevolg daarvan pompen de centrale banken gigantisch veel geld de economie in, om op die manier de economische schade voor een deel op te vangen.

Steeds meer beleggers vluchten naar de Bitcoin

Het is echter nog maar de vraag of de centrale banken de economische klap kunnen opvangen. In de VS wordt de economische schade met de dag groter. Volgens diverse economen zou daar zelfs het werkloosheidspercentage kunnen stijgen naar de 30%. Uiteraard is dit een doemscenario, maar het maakt wel duidelijk dat dit niet zomaar een ‘virus’ is.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de koers van de Bitcoin al een tijdje een sterke correlatie vertoont met de goudprijs. Volgens analisten beginnen steeds meer beleggers de digitale munt als ‘veilige haven’ te zien.  En juist nu de centrale banken het monetaire gaspedaal volledig hebben ingedrukt, laait de interesse in de Bitcoin op.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)