Tijdens de eerste week van het nieuwe jaar wist de Bitcoin te stijgen naar de grens van $ 40.000. Uiteindelijk wist de grootste digitale munt een top neer te zetten rond de $ 42.000. De meeste cryptobeleggers rekenen er op dat deze top binnen afzienbare tijd doorbroken wordt. Maar, wat als dit een herhaling is van december 2017?

Niet alleen de aandelenmarkten wisten in maart 2020 een stevige bodem neer te zetten. Ook de meeste digitale munten wisten rond die periode een nieuwe bodem neer te zetten. Vanaf dat moment gemeten is de Bitcoin exponentieel in waarde gestegen. Met name tijdens de laatste weken van 2020 liepen de winsten in een rap tempo verder op. Tijdens de eerste week van 2021 werd hier een verder vervolg aan gegeven.

In 2021 een nieuwe koerscrash bij de Bitcoin?

Toch ziet de situatie er op dit moment iets minder rooskleurig uit. Vanaf de top gerekend heeft de Bitcoin alweer 25% aan waarde moeten inleveren. En volgens de analisten van Macrobond and Nordea kan dat verlies tijdens de komende maanden verder oplopen. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat er vooralsnog een sterke correlatie waarneembaar is met de koersbeweging uit het jaar 2017. Uiteindelijk wist de Bitcoin destijds in december 2017 een stevige top neer te zetten en een jaar later noteerde de grootste digitale munt ruim 80% lager.

Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan is de kans aanwezig dat de Bitcoin nu opnieuw een stevige top heeft neergezet. Mocht de koersdaling vergelijkbaar zijn aan het jaar 2018, dan kan dat resulteren in een Bitcoin-koers van onder de $ 10.000.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)