De financiële markten worden de afgelopen weken ondersteund door de Amerikaanse centrale bank die verschillende keren heeft gehint dat ze de rentes opnieuw gaan verlagen met 25 of 50 basispunten. Maar wat als de maatregelen van de Federal Reserve niet voldoen? Bij Wells Fargo denken ze dat beleggers en investeerders eerder teleurgesteld gaan zijn.

De Amerikaanse beurzen noteren op een recordniveau dankzij een mogelijk soepeler rentebeleid van de Federal Reserve. Er is nog niks concreet beslist, maar beleggers teren op de hoop dat de bestuursleden eind deze maand gaan beslissen om de rentes opnieuw te verlagen.

Teleurstelling?

Michael Schumacher, managing director bij Wells Fargo, vreest dat beleggers er te veel van verwachten. In zekere zin kan de Federal Reserve de verwachtingen van beleggers niet gaan inlossen omdat ze verwachten dat de bestuursleden alles uit de kast gaan halen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Maar Schumacher vermoedt dat de Fed kleine stapjes gaat zetten.

We think they’ll come in and do two moves, so 50 basis points total [worth of cuts]. The market’s priced for something like 65 or 70 basis points. So, in our view, at least at Wells Fargo, we think the Fed is, in some strange way, going to disappoint the market by not [cutting] as much as it already anticipates.

Schumacher gaat zelfs verder en denkt ook dat er misschien helemaal geen renteverlagingen zullen komen. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, zit namelijk in een lastige positie. Als er toch een handelsakkoord komt tussen de USA en China, dan is een renteverlaging helemaal niet meer nodig. Als hij het toch doet eind deze maand, dan lijkt het ook alsof hij gehoor geeft aan Trump.

Die wil namelijk al langer dat de Federal Reserve het rentebeleid terugdraait maar Powell heeft dat altijd afgeblokt. Het wordt dus afwachten wat de FOMC gaat beslissen op 30 en 31 juli. Bij Wells Fargo denken ze überhaupt dat beleggers niet zullen gaan krijgen waar ze op hopen.

Bronnen: CNBC

Foto: NCinDC – Flickr – CC BY-ND 2.0