De financiële sector wist tijdens de afgelopen handelsweken in negatieve zin op te vallen. In dit geval gaat het om de prestatie van de Amerikaanse financiële sector ten opzichte van de S&P 500 index. Een belangrijk onderzoek laat echter zien dat er tijdens de komende handelsweken juist sprake kan zijn van een ‘outperformance’ bij de financials. En beleggers zouden daar van kunnen profiteren.

De financiële sector is niet bepaald een geliefde sector onder beleggers. Nog steeds hangt er negativiteit rondom met name de bankaandelen en dit negatieve sentiment is uiteraard gevoed door de financiële crisis. Dat betekent echter niet dat beleggers geen rendement binnen deze sector kunnen behalen. En met name tijdens de komende weken kan daar sprake van zijn.

Amerikaanse financiële sector is volgens dit onderzoek kansrijk

De analisten van Nautilus Investment Research hebben de prestaties van de financiële sector onder de loep genomen en zij komen tot de conclusie dat ook deze sector vaak met cyclussen te maken heeft. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de meest recente nieuwe cyclusbodem vorige week is neergezet en volgens de geschiedenis is de kans daarmee groot dat de financiële sector de komende handelsweken een betere prestatie gaat afleveren dan de S&P 500 index. De volgende cyclustop staat gepland op 2 december en dat zou een reden kunnen zijn om de financials alweer uit de portefeuille te halen.

Gezien dit onderzoek lijken de oplettende beleggers dus stof tot nadenken te hebben. Tegen alle verwachtingen in zou de financiële sector namelijk de komende weken in positieve zin kunnen gaan opvallen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis