Het optimisme onder de beleggers is weer volledig terug. Eergisteren wist de Nasdaq index te stijgen naar het oude recordniveau. En ook de andere beurzen wisten opnieuw fors in waarde te stijgen. De coronacrisis lijkt alweer achter de rug te liggen. Toch laat een belangrijke index nog een totaal ander beeld zien.

Op Wall Street wordt er voor het eerst in maanden weer feest gevierd. Tegen alle verwachtingen in wisten de beurzen in maart een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn de indices met tientallen procenten in waarde gestegen. Het technische plaatje van de Russell 2000 index ziet er echter nog helemaal niet zo rooskleurig uit.

Beleggers moeten rekening houden met een nieuwe top op de beurzen

Technisch analist Chris Kimble deelde via Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het technische plaatje van de Russell 2000 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de small-cap index op dit moment twee belangrijke oude steunlijnen aan het testen is. Kimble laat weten dat volgens de wetten van de technische analyse deze oude steunlijnen nu zouden moeten fungeren als ‘weerstandslijnen’.

Volgens Kimble is het geen gemakkelijke opgave om deze niveaus te doorbreken. Daarom moeten beleggers juist nu rekening houden met een trenddraai.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)