Als u dacht dat het ergste op de aandelenmarkten achter de rug is, dan luistert u maar beter naar Morgan Stanley’s Mike Wilson. Hij vreest dat de S&P 500 nog eens met 23 procent zou kunnen dalen tot 3.000 punten. De grote boosdoener zou de nakende recessie zijn die de economie fors zal doen vertragen. 2023 wordt volgens hem geen goed jaar.

Het beursjaar 2022 werd getekend door grote negatieve rendementen en een flinke daling op de markten. Beleggers en investeerders hopen dat het ergste achter de rug is en dat een herstel op de markten niet lang meer op zich zal laten wachten. Morgan Stanley’s Mike Wilson vreest echter dat het eerst slechter wordt alvorens het beter wordt.

Hij benadrukt ook dat, ondanks dat veel economen en marktkenners een recessie voorspellen, men er geen bang voor heeft. Wilson spreekt over een situatie waarbij men losgekoppeld is van de realiteit. De ‘earnings season’ gaat van start nu vrijdag waarbij de financiële sector als eerste hun bedrijfsresultaten zal publiceren en dat zal er stevig inhakken.

Even though a majority of institutional clients think we’re probably going to be in a recession, they don’t seem to be afraid of it. That’s just a big disconnect.

Bedrijfsresultaten

Wilson voorspelt dat de resultaten ver beneden de verwachtingen zullen zijn met een grote schokgolf als gevolg. De econoom vreest voor een soort van reset op Wall Street waarbij de vooruitzichten zullen worden afgestemd op de werkelijkheid.

The full-year estimate has got to come down. Our call is predicated mostly on earnings and the fact that the Fed probably isn’t going to be as reactive to a slowdown as they have been historically.

De Amerikaanse centrale bank gaat volgens hem ook niet reageren op de economische vertraging zoals het in het verleden heeft gedaan. Zijn koersdoel voor de S&P 500 voor eind dit jaar is 3.900 punten, dat is met andere woorden een horizontale beweging met eerst een diep dal tot 3.000 punten de komende maanden.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>