Ubisoft verwacht dat hun bedrijfsresultaten voor 2022 gaan teleurstellen met een nettoresultaat van 725 miljoen euro in plaats van 830 miljoen euro. Macroeconomische gebeurtenissen, maar ook niet zo populaire titels zoals Mario+ Rabbids Sparks of Hope en Just Dance 2023, gooiden roet in het eten. Ze gaan tevens drie onaangekondigde games annuleren voor 2023.

In bijna iedere sector voelt men de economische vertraging. Bij gameontwikkelaar Ubisoft verwachten ze dat het nettoresultaat voor 2022 gaat teleurstellen. Begin dit jaar voorspelde men een stijging van 10 procent ten opzichte van de 830 miljoen van 2021. Maar nu vrezen ze voor een daling van 10 procent en een nettoresultaat van 725 miljoen euro.

CEO Yves Guillemot spreekt van een teleurstelling maar veel eigen schuld treffen ze niet. De wereldeconomie is aan het vertragen, de inflatie blijft torenhoog, allemaal factoren die een grote rol spelen binnen de bedrijvenwereld. Consumenten zijn selectiever inzake hun uitgaven vanwege de verminderde koopkracht en economische uitdagingen.

We are clearly disappointed by our recent performance. We are facing contrasted market dynamics as the industry continues to shift towards mega-brands and everlasting live games, in the context of worsening economic conditions affecting consumer spending.

Overname?

Volgens een onderzoeksnota van marktgegevensbedrijf Ampere Analysis zou de wereldwijde verkoop van games, inclusief console- en pc-games, naar verwachting met 1,2 procent gekrompen zijn tot 188 miljard dollar in 2022. Analisten en marktkenners vermoeden dat Ubisoft steeds meer en meer een overnamedoelwit aan het worden is.

Het aandeel is in 2022 met 38 procent gedaald en is 3 miljard euro lichter geworden. In september verhoogde de Chinese technologiegigant Tencent zijn belang in het bedrijf. Tencent investeerde 300 miljoen euro in Guillemot Brothers Limited en nam een belang van 49,9 procent in het familie-investeringsbedrijf dat 15 procent van Ubisoft bezit.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Kuba BożanowskiFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>