Afgelopen vrijdag riep Donald Trump de noodtoestand in Amerika uit. Door deze maatregel komt er extra geld vrij om het coronavirus mee te bestrijden. Ondertussen is de kans op een Amerikaanse recessie binnen een jaar in korte tijd fors gestegen.

Tijdens de afgelopen weken is duidelijk geworden dat het coronavirus grote economische schade aanbrengt. Het dodelijke virus weet zich steeds verder te verspreiden en steeds meer delen van de wereld gaan op slot. Door de toegenomen verwevenheid tussen landen heeft dat uiteraard grote gevolgen voor de economie.

Amerikaanse economen vrezen voor een recessie

Volgens Amerikaanse economen bedraagt de kans op een Amerikaanse recessie binnen een jaar op dit moment 49%. Een maand geleden was er nog sprake van een notering van 26%. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is te zien dat sinds het begin van deze economische expansie (2009) de kans niet zo groot is geweest. Met andere woorden zit de vrees voor een economische teruggang er bij de economen goed in.

Ondertussen proberen de overheden en de centrale banken er alles aan te doen om economische schade te beperken. De vraag is echter of dat wel gaat lukken. Tijdens de afgelopen jaren zijn de schuldenbalansen fors opgelopen en als die zeepbel knapt, lijken de centrale banken aan de grond genageld te staan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)