Tijdens de handelssessie van vrijdag wisten de Amerikaanse beurzen fors in waarde te stijgen. De toonaangevende Amerikaanse indices sloten de handelsdag bijna 10% hoger af. De vraag is echter of we wel blij moeten zijn met deze herstelbeweging. Het doet ons immers denken aan het beursjaar 2008.

Donald Trump riep afgelopen vrijdag de noodtoestand in de VS uit. Door deze maatregel komen er extra Federale middelen beschikbaar. En deze middelen kunnen aangewend worden om het coronavirus te bestrijden en de economische schade te beperken.

Wall Street kan het nog lastig gaan krijgen

Als gevolg van deze noodmaatregel wisten de Amerikaanse beurzen in korte tijd fors in waarde te stijgen. Tijdens het laatste handelsuur liepen de winsten flink op. Het probleem is alleen dat we in oktober 2008 een dergelijke grote herstelbeweging ook zagen. Destijds wisten de beurzen tijdens één handelssessie ook met ongeveer 10% in waarde te stijgen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat het destijds uiteindelijk niet zo rooskleurig met de beurzen afliep. Na die herstelbeweging werd Wall Street immers geconfronteerd met een verdere beursdaling van meer dan 25%. Destijds stond Wall Street elf maanden later fors lager.

Moeten we ook nu vrezen voor een verdere beursdaling?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>