Tijdens het eerste deel van 2019 wisten de wereldwijde aandelenmarkten uitstekende zaken te doen. Opvallend genoeg was deze beursprestatie niet in overeenstemming met het economische plaatje. Zo zijn er tijdens de afgelopen maanden behoorlijk wat tegenvallende macrocijfers verschenen. En de aanhoudende handelsoorlog kan voor meer economische schade gaan zorgen.

De Amerikaanse economie weet het relatief gezien nog behoorlijk goed te doen. Zo is er in de VS nog steeds sprake van een historisch laag werkloosheidspercentage en ook het consumentenvertrouwen ziet er nog steeds prima uit. Toch zijn er in de VS tijdens de afgelopen maanden ook behoorlijk wat tegenvallende macrocijfers verschenen.

Wall Street kan last gaan krijgen van tegenvallende macrocijfers

Door deze tegenvallende macrocijfers heeft de Bloomberg US Economic Surprise Index een duikvlucht genomen. Opvallend genoeg wist Wall Street tijdens de afgelopen maanden juist fors in waarde te stijgen. En daardoor is er een gigantische divergentie ontstaan tussen de economie en de beurs. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley Research, is deze divergentie in beeld gebracht.

In het verleden hebben we een dergelijke divergentie nog niet eerder gezien. Wat dat betreft lijken beleggers er dus verstandig aan te doen om in deze markt voorzichtig te werk te gaan. Deze grafiek voorspelt immers weinig goeds voor de beurzen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)