De instabiliteit in de wereld lijkt met de dag groter te worden. De geopolitieke spanningen laaien op. Zeker nu Trump van plan is om het INF-verdrag op te zeggen. Dit verdrag bestaat sinds 1987 en verbiedt de ontwikkeling en stationering van middellangeafstandsraketten. Met andere woorden dreigt er een nieuwe wapenwedloop. Dat is overigens niet het enige probleem dat er op dit moment heerst.

De financiële markten kleurden tijdens de afgelopen handelsweek opnieuw flink rood. De meeste wereldwijde indices zakten tijdens de laatste handelsdag van de week diep weg. Als gevolg daarvan zijn heel wat steunzones gesneuveld. Dat beleggers op dit moment afstand nemen van de aandelenmarkten heeft voor een deel ook te maken met het onzekere economische toekomstplaatje. Onder andere het handelsbeleid van Trump zal leiden tot een lagere groei van de wereldeconomie.

Wereldeconomie kan opnieuw getroffen worden door een recessie

De economen van Ned Davis Research Inc. maken zich inmiddels grote zorgen over de wereldeconomie. Dit onzekere economische klimaat kan volgens de economen grote gevolgen hebben op de groei van de wereldeconomie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Ned Davis Research, is te zien dat hun recessiemodel weinig goeds voorspeld. De indicator is namelijk gestegen naar 80% en in het verleden werd de wereldeconomie in ruim 92% van de gevallen geconfronteerd met een recessie toen dit model steeg tot boven de 70%.

Moeten we vrezen voor een nieuwe recessie?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)