Aan het einde van februari wisten de beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is er een overtuigende herstelbeweging van start gegaan. Diverse beurzen noteren alweer rond het niveau dat bereikt werd voordat Rusland besloot om Oekraïne binnen te vallen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de dalende trend definitief ten einde is gekomen. Deze herstelbeweging kan mogelijk ook beleggers op het verkeerde been zetten.

Steeds meer beleggers lijken er van overtuigd te zijn dat de dalende trend voorbij is. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zit volgens hen reeds verdisconteerd in de koersen en ook het strengere monetaire beleid van de centrale banken zit al in de beurskoersen verwerkt. Toch zijn er ook beleggers te vinden die hier heel anders over denken en juist van mening zijn dat de huidige koersopleving plaatsvindt binnen een Bear Market.

Deze weerstandszone vormt een bedreiging voor de herstelbeweging

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is het technische plaatje bij de S&P 500 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse beurs bij een belangrijke grens is aangekomen. Niet alleen is de Moving Average lijn over de afgelopen 6 maanden bereikt, ook de oude steunzone is inmiddels in de buurt gekomen. Deze steunzone zou nu kunnen fungeren als weerstand. En dat is nog niet alles, want ook de 61,8% Fibonacciweerstand is inmiddels binnen handbereik.

Zoals op de grafiek te zien is hangt er op dit moment een behoorlijk stevige weerstandszone boven Wall Street. Pas als deze weerstandszone doorbroken is lijken beleggers pas echt opgelucht adem te kunnen halen. Tot dat moment lijken de beren nog steeds in het voordeel te zijn. En beleggers moeten dat niet vergeten.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>