De cryptomarkt heeft er een zware week opzitten. Tijdens de voorbijgaande handelsdagen werden de digitale munten immers geconfronteerd met een stevige koersval. De herstelbeweging die daarna plaatsvond was overigens evenmin indrukwekkend te noemen. Toch hebben niet alle cryptobeleggers deze koersval overleefd.

De cryptobeleggers die al wat langer meelopen weten dat de beweeglijkheid binnen de cryptomarkt extreem groot kan zijn. En tijdens de afgelopen handelsdagen werd deze gedachte opnieuw bevestigd. Juist als je binnen de cryptomarkt actief bent, moet je er dus voor zorgen dat je stalen zenuwen hebt. En dat lijkt niet voor iedereen weggelegd te zijn.

Vertrekken de Bitcoin-beleggers naar de goudmarkt?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat er al enkele weken sprake is van een kapitaaluitstroom bij de Bitcoin-fondsen. En in deze grafiek zit nog niet de koersval van deze week verwerkt, dus het is aannemelijk om te stellen dat de kapitaaluitstroom nog verder is opgelopen. Opvallend genoeg is er bij de goudfondsen de afgelopen weken juist sprake van een voorzichtige kapitaalinstroom. Mogelijk heeft een deel van de beleggers dus haar winsten binnen de cryptomarkt genomen en is het verhuisd richting de goudmarkt.

De goudmarkt lijkt met name de eerste keuze van beleggers te zijn die moeite hebben met de grote beweeglijkheid binnen de cryptomarkt. In dat geval lijkt goud inderdaad een veel betere ‘veilige haven’ te zijn.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>