De consensus op Wall Street omtrent Europese aandelen is duidelijk, namelijk dat men verwacht dat er nog veel rendement te rapen valt. Maar niet iedereen op Wall Street staat te springen om Europese aandelen te kopen. De reden hiervoor zou o.a. te maken hebben met de aankomende herfst- en winterperiode in combinatie met COVID-19 dat nog altijd niet verdwenen is.

Volgens analisten van Morgan Stanley en Goldman Sachs gaan de Europese aandelenmarkten alle andere markten ‘outperformen’. Ze verwachten in ieder geval niet dat de Amerikaanse aandelenmarkten beter zullen gaan presteren gezien de inflatievrees.

Waarderingen van Europese aandelen zouden aantrekkelijk zijn. Ook JPMorgan benadrukt dat er veel Europese aandelen zijn die goedkoop noteren en dus uitstekende kansen bieden om veel rendement te halen de komende maanden, vooral gezien Europa een grootschalig post-corona fonds gaat lanceren. Maar niet iedereen is positief over de Europese markten.

Vaccins en FAANG

Peter Toogood, CIO van Embark Group, verwacht echter wel dat Europa de Amerikaanse beurzen gaat kunnen bijhouden. Maar hij verwacht ook niet meer dan dat. Hij denkt dat Europa te laat is begonnen met vaccineren en dat de herfst en winter te dichtbij zijn voor de Europese markten de Amerikaanse beurzen hard voorbij te steken.

No, I’m not buying it. I think they have come too late to the party in terms of the vaccines; very sadly, and therefore the recovery is delayed.

Op dit moment is ongeveer 33 procent van de Europese bevolking gevaccineerd. Dat is volgens Toogood een pak minder dan de 48 procent in de Verenigde Staten. Hij legt ook de nadruk op het ontbreken van soortgelijke FAANG-aandelen in Europa. Los van enkele sterke Europese merknamen, zijn er geen bedrijven zoals Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google.

Bronnen: CNBC

Foto: Dennis Skley – Flickr – CC BY-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>