Er is iets vreemds aan de hand. De geopolitieke spanningen lopen wekelijks verder op en wat dat betreft zou je dus denken dat beleggers vluchten naar veilige havens. De aandelenmarkten dalen wel, maar de goudprijs daalt nog harder. En dat is vreemd aangezien goud gezien wordt als een ‘veilige haven’.

Al wekenlang staat de goudprijs onder druk en dat heeft hoofdzakelijk te maken met de duurdere dollar. Ondanks deze sterkere dollar is de daling bij de goudprijs alsnog opvallend te noemen. Zo laten onder andere de analisten van Commerzbank het volgende weten: “We kunnen nog steeds niet de reactie van de goudprijs begrijpen gezien de huidige marktcondities”.

Goudprijs duikt op jaarbasis in het rood

Ten opzichte van de slotstand van 2017 is de goudprijs zelfs in het rood gedoken. Op dit moment noteert de goudprijs ongeveer 4% lager. De daling van de afgelopen weken heeft grote gevolgen gehad voor de grafiek van de goudprijs. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, te zien dat de goudprijs binnenkort te maken kan gaan krijgen met een zogenoemd ‘Death Cross’.

Een dergelijk ‘doodskruis’ wordt door traders beschouwd als een sterk Bearish teken. Wat dat betreft is het goed mogelijk dat het pessimisme rondom goud de komende tijd nog verder oploopt.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER