De wereldwijde aandelenmarkten wisten tijdens de eerste vier maanden van het jaar bijzonder goede zaken te doen. Op Wall Street werden er zelfs nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Beleggers die rekenen op een aanhoudende beursrally, kunnen mogelijk de komende maanden teleurgesteld raken.

De beursmaand mei is aangebroken. Binnen de beurswereld valt regelmatig de volgende beursspreuk: “Sell in May and Go Away”. Deze beursspreuk is in het leven geroepen door de meestal tegenvallende beursprestatie in de periode mei tot en met september.

“Sell in May and Go Away”

En dat deze beursspreuk ook vandaag de dag nog waarde kent, is op de bovenstaande grafiek te zien (LPL Research). Op de grafiek is te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 20 jaar gemiddeld min of meer zijwaarts bewoog in de periode mei tot oktober. De mannen van LPL Research merken daar bij op dat de koerswinsten normaliter gerealiseerd worden tijdens de eerste en laatste beursmaanden van het jaar.

Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat de aandelenmarkten tijdens de komende maanden niet verder in waarde kunnen stijgen, maar deze grafiek geeft wel aan dat beleggers hun verwachtingspatroon mogelijk wat moeten bijstellen. Om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar