Het coronavirus werd door beleggers aanvankelijk gezien als een tijdelijke stoorzender. Toen het dodelijke virus in China opdook ging het merendeel van de beleggers er van uit dat het virus binnen de Chinese landsgrenzen zou blijven. Inmiddels is het coronavirus een wereldwijd probleem geworden. En dat is beleggers ook zeker niet ontgaan.

Het zijn bijzondere tijden. De wereldwijde aandelenmarkten zijn geconfronteerd met een beurscrash die we in zo’n snelheid nog nooit eerder hebben gezien. Nog nooit eerder kwamen de aandelenmarkten zo snel in een Bear Market terecht.

De beursschade is niet gemakkelijk weg te poetsen

Door de snelle beursdaling van de afgelopen weken hebben diverse analisten de vergelijking met het jaar 1987 getrokken. Destijds werden de beurzen immers ook in extreem korte tijd geconfronteerd met een beurscrash.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Fidelity, is te zien dat de S&P 500 index nog steeds een sterke correlatie vertoont met het jaar 1987.Volgens deze grafiek zou de beursdaling nu langzaam ten einde moeten komen. Mocht het verband met het jaar 1987 ook de komende tijd intact blijven, dan mogen beleggers uitzien naar een herstelbeweging. Deze herstelbeweging zal echter een stuk minder hard verlopen dan waar de meeste beleggers op hopen.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020