De hoop onder de beleggers lijkt met de dag toe te nemen. De Amerikaanse indices zijn nog slechts enkele procenten verwijderd van nieuwe recordkoersen. Door de beursbeweging van de afgelopen handelsweken neemt het vertrouwen in verder stijgende beurskoersen toe. Toch biedt de huidige beursbeweging geen enkele garantie voor de toekomst.

De wereldwijde aandelenmarkten werden twee weken geleden geconfronteerd met de eerste serieuze correctie van het jaar. Toch was deze correctie slechts van korte duur, want de meeste indices wisten al tijdens de afgelopen handelsweek het verlies volledig weg te poetsen. En volgens diverse analisten laat die imposante herstelbeweging zien dat de stier op dit moment oppermachtig is.

Moeten we vrezen voor een gigantische beursdaling?

Toch is het nog maar de vraag of het beursfeestje ook de komende tijd aanhoudt. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat er op dit moment een angstaanjagende vergelijking is te maken met het beursjaar 1937. Destijds wisten de aandelenmarkten ook goed uit de startblokken te komen, maar dat was slechts een kortstondige herstelbeweging. Het was min of meer een laatste stuiptrekking van de stier alvorens de beer de regie volledig in handen nam.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor dat doemscenario?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)