Joe Biden is al bijna twee maanden de president van de Verenigde Staten. Tijdens die periode is de democratische president maar weinig in het nieuws verschenen. Dat is even wennen gezien het feit dat Donald Trump bijna dagelijks de headlines wist te domineren. De beurzen zijn vooralsnog niet bepaald gecharmeerd van de nieuwe president van de VS.

Joe Biden wist aan het einde van vorig jaar na een zenuwslopende verkiezingsstrijd de overwinning te grijpen. En daarmee kwam er een einde aan het presidentstijdperk van Donald Trump. Deze machtswisseling wist ook te leiden tot een andere politieke stroming. De Republikeinen moesten immers plaatsmaken voor de Democraten.

Een tussentijdse bodem is volgens dit onderzoek nabij

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat de S&P 500 index gemiddeld tijdens de eerste maanden tegenvallend presteert nadat de andere politieke partij de zetel in het Witte Huis heeft overgenomen. Op de grafiek is te zien dat de S&P 500 index gemiddeld gezien in de periode januari tot maart van een betreffend jaar geconfronteerd wordt met een beurscorrectie.

Overigens is er ook goed nieuws te vertellen. Indien het verleden zich weet te herhalen, weten de beurzen binnen enkele handelsdagen een stevige bodem neer te zetten. En in dat geval is een stijging tot en met de zomer goed mogelijk.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.