Al enkele maanden zitten de prijzen van grondstoffen in de lift. Dit heeft met name te maken met de inflatieverwachtingen. De meeste economen rekenen op een stevige inflatie op het moment dat de coronamaatregelen wereldwijd worden opgeheven. En mogelijk lopen de grondstoffen op dit moment vooruit op de muziek.

In tijden van economische voorspoed is er grote vraag naar grondstoffen. Dit is ook niet verwonderlijk, want om goederen te kunnen produceren zijn er grondstoffen nodig. Aangezien een aanzienlijk deel van de wereldproductie tijdens het afgelopen jaar is gekrompen, wordt er een grote ‘inhaalproductie’ verwacht op het moment dat de crisis achter de rug ligt.

Komt er een trenddraai binnen de grondstoffensector?

Als reactie op de economische verwachtingen zitten de prijzen van de meeste grondstoffen al maanden in de lift. De edelmetalen doen overigens niet aan dit feestje mee. Zo zit de goudprijs al enkele maanden gevangen binnen een dalend trendkanaal. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg Finance LP, is te zien dat een divergentie tussen de goudprijs enerzijds en de Bloomberg Commodity Index anderzijds, normaliter leidt tot een trenddraai bij de grondstoffen.

Sinds de jaren ’70 hebben we een dergelijke divergentie een aantal keer eerder gezien en tijdens alle keren moesten de grondstoffen niet veel later veel terrein inleveren. Zijn de prijzen van grondstoffen te hard gestegen?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>