De Chinese beurs is tijdens de afgelopen maanden geconfronteerd met een stevige koersdaling. Met name de Chinese techaandelen hadden het tijdens deze sell-off zwaar te verduren. Het verleden leert ons dat dergelijke koersdalingen vaak unieke kansen bieden. Wat dat betreft is het goed denkbaar dat er binnenkort een einde komt aan de dalende trend bij de Chinese beurs.

De Chinese beurs staat bekend om haar grote koersschommelingen. Zo zijn Chinese aandelen in het verleden al vaker stevig afgestraft. Het bijzondere is wel dat de meeste Chinese aandelen telkens weer krachtiger terugkwamen. Ook nu de Chinese toezichthouders de regels hebben aangescherpt, betekent dit niet dat deze beursdaling niet kansrijk is. Er zijn immers genoeg indrukwekkende Chinese beursgenoteerde bedrijven te vinden die nu tegen een interessante waardering aan te schaffen zijn.

Dit onderzoek voorspelt een krachtige herstelbeweging bij Chinese aandelen

Uit onderzoek van Alpine Macro blijkt dat de Chinese beurs normaliter krachtig weet te herstellen nadat het geconfronteerd is met een beurscorrectie van minstens 30%. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de dalende beweging in het verleden vaak ten einde kwam op het moment dat de Chinese beurs met ruim 30% in waarde was gedaald.

Op de grafiek is tevens te zien dat de Chinese beurs op de lange termijn gemeten nog steeds een stijgende trend laat zien. Wat dat betreft moeten beleggers zich dus niet blindstaren op de huidige beursdaling. Juist deze koersdaling kan namelijk, gezien de lange termijn trend, kansrijk zijn voor de oplettende beleggers onder ons.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!