In maart is officieel het startsein voor deze nieuwe Bull Market gegeven. Vanaf dat moment gerekend zijn de wereldwijde beurzen stevig in waarde gestegen. Dit is zelfs de beste start van een stierenmarkt ooit. De Bull Market van het jaar 2009 lijkt daarnaast vooralsnog perfect opgevolgd te worden.

De huidige Bull Market is al bijna een jaar van kracht. In die periode is er genoeg gebeurd op de beurzen. Aanvankelijk had haast geen één analist verwacht dat er daadwerkelijk een nieuwe stijgende beweging van start zou gaan. In beginsel was er immers nog de verwachting dat het slechts een herstelbeweging binnen de Bear Market betrof. Pas toen de records op Wall Street verbroken werden, keerde het vertrouwen in verder stijgende beurskoersen terug.

Beleggers moeten rekening houden met een volatiele beursperiode

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley en Strategas, is te zien dat de Bull Market van het jaar 2020 vooralsnog veel gelijkenissen vertoont met de stierenmarkten van de jaar 2009 en 1982. Mocht dat verband ook tijdens de komende maanden intact blijven, dan moeten beleggers rekening houden met een volatiele beursperiode. Tijdens de jaren 1982 en 2009 was er immers ook sprake van een beursperiode waarin de stieren tot adem moesten komen. En dat ging gepaard met de nodige koersschommelingen.

Overigens hoeft dit geen slecht nieuws te betekenen. Volgens deze grafiek ziet de beurstoekomst er immers nog steeds rooskleurig uit. Een tijdelijke beurscorrectie biedt daarom juist kansen aan de beleggers die zijn achtergebleven.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis